Кібератака в Україні: через збої не працюють Шлях, Укрпошта та Нафтогаз — подробиці

25.01.2024, 11:03
153182

У роботі інформаційної системи “Шлях” стався технічний збій і доступ до системи тимчасово відсутній.

Читайте також: Дочка Гринкевича вперше відреагувала на корупційний скандал довкола родини – фото

Про це повідомила Держслужба України з безпеки на транспорті (“Укртрансбезпека”).

“До уваги міжнародних автомобільних перевізників та водіїв. Через технічний збій роботи дата центру тимчасово відсутній доступ до Системи “Шлях” та офіційного сайту Укртрансбезпеки”, – йдеться у повідомленні.

Окрім того, 25 січня про технічний збій повідомила і “Укрпошта”. Поштовий перевізник каже про масштабні проблеми. Водночас у відділеннях є можливість видавати посилки та приймати платежі, але інші послуги поки недоступні.

“У наших IT-системах відбувся значний технічний збій. Наші спеціалісти активно працюють над усуненням проблеми та відновленням повноцінної роботи, але це може зайняти деякий час”, — йдеться у повідомленні.

Також про масштабну кібератаку на датацентр повідомила прес-служба НАК “Нафтогаз України”. Через атаку вебсайти та кол-центр “Нафтогазу” та Газмережі перестали працювати, повідомляє прес-служба НАК “Нафтогаз України”.

“Шановні клієнти ГК “Нафтогаз України” та “Газмереж”. Зафіксовано масштабну кібератаку на один із дата-центрів, який використовують наші компанії. Наразі вебсайти та кол-центр не працюють”, – йдеться у повідомленні.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com