Кім Чен Ин заборонив самогубства у Північній Кореї: там йдуть з життя цілими сім’ями

8.06.2023, 12:03
141874

Північнокорейський диктатор Кім Чен Ин заборонив самогубства у своїй тоталітарній державі. Виявилось, що у Північній Кореї через голод, бідність та диктатуру цілі родини вчиняють суїцид.

Читайте також: Жителів Енергодара просять залишити місто

Про це пише Radio Free Asia.

Кім Чен Ин видав таємний наказ місцевій владі запобігати самогубствам після цього, як кількість суїцидів у цій країні зросла на 40% у порівнянні з минулим роком.

Кім офіційно назвав самогубство  “актом зради соціалізму” і наказав місцевим органам влади вжити превентивних заходів.

Конфіденційний наказ про запобігання самогубствам був виголошений на екстрених нарадах у кожній провінції серед керівників партійних комітетів на рівні провінцій, міст і повітів, повідомив Radio Free Asia на умовах анонімності чиновник з північно-східної провінції Північний Хамгьон.

“Наша зустріч відбулася в будівлі провінційного партійного комітету, розташованого в районі Поханг, в місті Чхонджин. Було виявлено велику кількість випадків самогубств у провінції, і деякі чиновники не могли приховати свого тривожного виразу обличчя”, – сказав він.

Статистичні дані, представлені на зустрічі в Північному Хамгьоні, показали, що тільки в Чонджіні і сусідньому повіті Кьонсон цього року було 35 випадків самогубств, сказав чиновник, додавши, що в більшості випадків цілі сім’ї покінчили з життям разом. У передсмертних записках люди критикують соціалістичну систему та життя у Північній Кореї.

Оскільки більшість самогубств були спричинені гострою бідністю та голодом чиновники не знають, як виконати указ Кім Чен Ина.

Північнокорейський чиновник також розповів про шокувальні випадки самогубств у цій державі:

У місті Хесан 10-річний хлопчик жив зі своєю бабусею після того, як його батьки померли від голоду. Літня жінка та дитина наклали на себе руки, з’ївши щурячу отруту.

Подружжя у віці 60 років повісилося на дереві в горах.

Сім’я з чотирьох осіб після останньої сімейної вечері прийняли ціаністий калій.

У наказі Кім Чен Ина підкреслюється, що представники місцевої влади повинні взяти на себе відповідальність за запобігання самогубствам у своїх юрисдикціях.

“Було підкреслено, що відповідальні чиновники будуть нести спільну відповідальність, оскільки самогубство – це явний соціальний виклик і зрада країні”, – пише видання.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com