Клопотенко розробляє нові страви для шкільного меню: скільки їх буде і коли з’являться в їдальнях

23.01.2022, 13:02
109807

Шеф-кухар, співавтор реформи шкільного харчування в Україні та ідеолог проєкту зі зміни культури харчування CultFood Євген Клопотенко разом із командою готує рецептурний збірник для шкіл. За ним можна буде приготувати 500 страв.

Читайте також: Москва обурена розвитком української мови в Україні

Нові рецепти мають допомогти закладам формувати різноманітні унікальні меню, які до того ж відповідатимуть новим нормам харчування учнів. Про це сам Євген Клопотенко розповів OBOZREVATEL.

За словами шеф-кухаря, вони з командою зараз розробляють та проробляють нові страви для шкільного меню. Усі вони увійдуть до збірки із 500 рецептами: там будуть 160 вже затверджених страв та ще 340 нових.

“Під час роботи над реформою шкільного харчування ми побачили потребу кухарів у збільшенні вибору страв, які вже відповідають новим нормам, для можливості формування меню школами”, – пояснив Клопотенко.

Пів тисячі рецептів, зауважив шеф-кухар, дозволить школам формувати унікальні меню, які будуть відповідати нормам калорійності, білків, жирів і вуглеводів. Крім того, включення до меню найкращих страв кухонь світу, зокрема і української, сприятиме розвитку загальної гастрономічної культури.

Технологічні картки та інші документи команда планує передати на експертизу до Інституту громадського здоров’я ім. О. М. Марзєєва НАМН та Держпродспоживслужби навесні. Вже готовий збірник має вийти в середині 2022 року. Конкретні назви страв Клопотенко не назвав, зауваживши лише, що вони у розробці.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com