Кличка допитали в ДБР

1.08.2019, 21:51
35509

Державне бюро розслідування допитало мера Києва Віталія Кличка у межах кримінальної справи щодо договору оренди земельної ділянки, пише 24 канал.

Читайте також: Кличко звернувся до НАБУ

Як розповіли у ДБР, допитали мера Кличка 31 липня. Допит київського міського голови відбувся межах кримінального провадження.

Порушили цю справу через можливі незаконні дії під час укладення договору оренди земельної ділянки у Києві. Згодом цю ділянку мали використати для будівництва та подальшої експлуатації житлового будинку.

Зауважимо, що Кличка за цією справою викликали у ДБР ще на 26 липня, однак тоді ані сам київський міський голова, на жоден з його представників не з’явилися. Відтак, Бюро направило чиновнику повістку на ще один допит.

Раніше ДБР відкрило кримінальне провадження через спробу службової особи КМДА за попередньою змовою з народним депутатом України та службовими особами приватного сектору господарювання вчинити дії, спрямовані на заволодіння майном територіальної громади міста Києва.

Водночас заступник голови депутатської групи “Відродження”, давній і близький соратник екс-заступника очільника Андрія Портнова Валерій Писаренко повідомляв, що у ДБР за його заявою відкрили справу щодо так званого “мосту Кличка” (так називають нещодавно відкритий велопішохідний міст, що з’єднує у Києві Володимирську гірку та Хрещатий парк).

Читайте також: Кличко у Мережі звернувся до Зеленського (відео)

За словами парламентаря, справи за його заявою, яку внесли у Єдиний реєстр досудових розслідувань, за різними епізодами розслідують також МВС, НАБУ та Прокуратура Києва. Також він окремо звернувся до правоохоронців, аби ті заборонили експлуатацію мосту до його експертизи. Крім того, політик вважає, що міст ще недобудували та досі не ввели в експлуатацію.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com