Коломойському відмовляють у побаченні з дружиною, суд не реагує на скарги – адвокат

22.10.2023, 16:16
148665

Захист бізнесмена Ігоря Коломойського скаржиться, що судді не розглядають його скарги на органи слідства щодо систематичного порушення прав підзахисного, передає “УНІАН”.

Читайте також: Суд у справі Коломойського відклав розгляд зміни запобіжного заходу: яка причина

Судове оскарження протиправних дій чи бездіяльності органів слідства є переважно безрезультативним й навіть має ознаки “саботування” зі сторони слідчих суддів, заявив адвокат Коломойського Олександр Лисак.

“Наприклад, подані до Печерського районного суду міста Києва скарги на постанову про відмову у наданні дозволу Ігорю Коломойському на побачення з дружиною не розглядаються вже більше місяця, і станом на зараз навіть не призначені до розгляду. Це при тому, що за правилами Кримінального процесуального кодексу України вони мають бути розглянуті протягом 72 годин. Більше того, подане до Шевченківського районного суду міста Києва клопотання про надання дозволу на побачення з дружиною, з незрозумілих причин за місяць навіть не було зареєстроване, що є грубим порушенням права на судовий захист та здійснення судового контролю за кримінальним провадженням”, – заявив Лисак.

За словами захисту Коломойського, такі порушення суперечать основоположним принципам судового контролю та досудовим розслідуванням, а також праву на судовий захист, який має Коломойський згідно з положеннями національного та міжнародного законодавства.

Адвокат заявив, що сторона захисту має право оскаржити подібну бездіяльність судової системи, керуючись такими засадами кримінального провадження як законність, а також рівність всіх перед законом та судом. Лисак оголосив, що буде звертатися до всіх можливих правозахисних інстанцій та міжнародних організацій через відповідні порушення щодо свого підзахисного.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com