Колишній активіст “Азову” розповів про схеми відмивання партійних грошей керівництвом Нацкорпусу

14.05.2020, 14:30
72338

Колишній активіст “Азову” Назарій Кравченко звинуватив Андрія Білецького та керівництво Нацкорпусу у відмиванні партійних грошей. Це сталося після нещодавного скандалу з побиттям Кравченка через підтримку активіста Сергія Стерненка.

Читайте також: “ПеТушки”: кого і як набирають до лав “захисників” “Порох-туру” по Україні

Відповідний допис активіст опублікував на своїй сторінці у Facebook, де й розповів про фінансові процеси утримання партії.

Кравченко зазначив, що партія за законом існує виключно за рахунок членських внесків, проте він не знає, коли активісти вносили ці гроші на рахунки партії.

“Боцман” знаходив десь гроші, я готував наказ, організовував логістику, щоб осередки отримали гроші і через своїх активістів, знайомих, родичів вносили ці гроші на рахунок партії “Національний корпус”, — стверджує Кравченко.

За його словами, до 2018 року щомісячні витрати на діяльність партії становили приблизно 300-400 тисяч гривень. Водночас на акції, коли треба було звезти осередки з усієї країни, витрати досягали до 3 мільйонів гривень.

У коментарях до допису активіста розгорілася гаряча дискусія стосовно діяльності партії та її фінансування, а також, чому сам Назар Кравченко, знаючи про всі ці махінації, так довго мовчав, і чому саме зараз про це заговорив.

Serhii Delidon: Партію терміново треба перейменувати в “Першу приватну мусарню”.

Дехто припустив, що за оприлюднення цієї інформації чоловіку навіть загрожує небезпека, додавши, що він може “повторити долю Бабича”.

Довідково: Ярослав Бабич – один із засновників та юрист батальйону Азов, заступник керівника штабу Цивільного Корпусу “Азов”, якого знайшли повішеним у власній квартирі на “шведській стінці” у вранці 26 липня 2015 року. Офіційною версією слідства було самогубство, проте на цей рахунок існує дуже багато сумнівів.

Сергій Маслюченко: Главное, чтобы в ходе этой истории Вы не повторили судьбу Бабича.
Берегите себя! Знаю, что подобные посты не даются легко и могут навлечь беду…

Laryssa Babych: Не давали і не дають розслідувати вбивство Бабича колишній азовець – Вадим Троян, який на той час був очільником поліції Київської області , Білецький, Боцман. Звісно за сприянням Авакова.

Натомість після публікації інформації Кравченком про відмивання коштів партійцями, його колишній колега, а за сумісництвом помічник Андрія Білецького Дмитро Кухарчук почав ображати та різко дискутувати із автором публікації та звинувачувати його у брехні.

Проте інші користувачі мережі заступилися за Кравченка, заявивши, що він патріот та щира людина, яка завжди каже правду.

Хтось просто звинувачував хлопців із Нацкорпусу у зраді та боягузстві.

Lenny Vetz: НК – фсб-шно мусорской сброд, в котором по странному стечению обстоятельств или заблуждению оказалось какое-то количество вполне нормальных проукраинских людей. Назарий, спасибо что ещё раз пролили свет на эту проблему Украины.

Sergiy Morochenets: Мені цікаво, чому ніхто не запитує, де беруть гроші ці всі “патріоти”. В усіх дорогі машини, дорогий одяг, дома, квартири? Звідки, якщо ні дня не працювали, ні копійки не платять податку, ви як взагалі живете, чому про це всі мовчать? Чому не питають за хто спонсор у Стерненка, де ж всі люди які думають?

Натомість сам Андрій Білецький говорить, що Нацкорпус існує виключно за членські внески партійців. За його словами, в партію входять понад 10 тисяч осіб. Тому кожен віддає якусь частку, хто скільки може. Він також запевняє, що з фінансами в партії все прозоро, чітко та відкрито.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com