Колишній адвокат Трампа звинуватив очільника Білого дому у шахрайстві, расизмі та брехні

28.02.2019, 14:30
14154

Екс-юрист Трампа Майкл Коен різко розкритикував президента США Дональда Трампа у своїх публічних свідченнях перед Комітетом з нагляду Палати представників Конгресу США.

Читайте також: Трамп звернувся до Європи прийняти у себе під суд терористів “Ісламської держави”

Колишній адвокат Трампа Коен різко висловився стосовно американського президента, назвавши його брехуном, расистом та шахраєм.

Коена було засуджено до трьох років ув’язнення, визнав свою провину у наданні неправдивих свідчень Конгресу щодо проекту будівництва офісного центру кампанії Трампа в Москві, та порушенні правил фінансування політичних кампаній.

“Трамп прямо не говорив мені брехати у Конгресі. Він так не працює, – заявив Коен в своїх свідченнях. – Коли ми говорили під час виборчої кампанії, у той самий час, коли я активно проводив переговори в Росії від його імені, він міг дивитися мені в очі і стверджувати, що у нас в Росії немає жодних справ, а потім вийти і брехати американському народу, кажучи те саме. По-своєму, він говорив мені брехати”.

“Я шкодую про той день, коли сказав “так” пану Трампу, – сказав під час слухань Коен. – Я шкодую про допомогу та підтримку, яку я йому надавав. Мені соромно за свої власні проступки, і я публічно взяв на себе відповідальність за них, визнавши провину в суді Південного округу Нью-Йорка. Мені соромно за свою слабкість і недоречну лояльність – того, що я зробив для пана Трампа, прагнучи захистити і підтримати його. Мені соромно, що я вирішив брати участь у приховуванні незаконних дій пана Трампа, а не слухати власне сумління. Мені соромно, тому що я знаю, ким пан Трамп є насправді. Він расист. Він аферист. Він шахрай”, – наголосив колишній юрист Трампа.

За лічені години до виступу Коена в Конгресі, президент Трамп заявив, що Коен обманює, щоб скоротити свій строк покарання.

“Майкл Коен був одним з багатьох юристів, які мене представляли (на жаль). У нього також були й інші клієнти. Верховний суд штату щойно позбавив його прав вести юридичну практику за брехню та шахрайство. Він коїв погані речі, не пов’язані з Трампом. Він бреше, щоб скоротити собі термін ув’язнення…”, – заявив Трамп у Twitter.

Низка інших представників Республіканської партії також звинуватили Коена у брехні, пише “Голос Америки”.

 

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com