Колишній головний військовий прокурор Матіос та його підлеглі стали адвокатами

27.05.2020, 12:53
73690

Колишній головний військовий прокурор Анатолій Матіос та група його прокурорів стали адвокатами. Свідоцтва про перекваліфікацію вони отримали в один день у Раді адвокатів Волинської області, пише “Судово-юридична газета“.

Читайте також: У мережі активісти обурюються через статки головного військового прокурора Анатолія Матіоса

Матіос і його колишні підлеглі, Дмитро Борзих, Ольга Миргородська, Віталій Опанасенко, Денис Мікулін і Андрій Філюк, отримали право на заняття адвокатською діяльністю 15 травня.

Адвокат Аліна Самарець повідомила, що всі прокурори входили в групу з розслідування так званої справи податківців Клименка, яке стосується ексспівробітників податкового відомства часів президентства Віктора Януковича. Після затримання у 2017 році їх доставляли в Київ вертольотами з різних областей України.

Нагадаємо, що Матіос обіймав посаду головного військового прокурора із серпня 2014 року. На початку вересня новий генеральний прокурор Руслан Рябошапка звільнив Матіоса, а військову прокуратуру назвав непотрібною.

За наказом Рябошапки Матіоса виключили зі списків особового складу Генеральної прокуратури й направили у розпорядження Міністерства оборони України для розв’язання питання про подальше проходження військової служби.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com