Колишнього очільника держслужби у справах ветеранів АТО звинувачують у розкраданні 22 мільйонів

23.04.2019, 18:32
22166

Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань у Києві повідомили про підозру екс-голові Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції. Посадовця звинувачують у службовій недбалості, що дало змогу вкрасти більше 22 мільйонів гривень із державного бюджету, що були виділили для реабілітації військових. Про це повідомляє прес-служба ДБР.

Читайте також: Судді вимагають у ДБР та Генпрокуратури відкрити кримінальну справу проти Порошенка

У повідомленні йдеться, що у 2015 році д цією службою було укладено договори із суб’єктами господарської діяльності про фінансування за бюджетні кошти заходів із психологічної реабілітації постраждалих учасників АТО.

″Керівники згаданих суб’єктів господарювання з метою привласнення бюджетних коштів вписали неправомірні відомості в актах. Зокрема, було вказано недостовірні дані щодо кількості учасників АТО, яким, нібито, було надано послуги з психологічної реабілітації, а також щодо обсягу таких послуг″, – йдеться в повідомленні.

За інформацією слідчих, колишній керівник Держслужби України у справах ветеранів війни та учасників АТО через службову недбалість і не вжив жодних належних дій для перевірки достовірності  наданих йому відомостей.

А, відтак, екс-очільник відомства не виконував  належно свої службові обов’язки.

Цим він посприяв можливості привласнення бюджетних коштів у сумі понад 22 млн грн, що були виділені для реабілітації військових.

Повідомляється, що детективи бюро разом з співробітниками СБУ проводять санкціоновані обшуки за місцями проживання осіб.

Також вирішується питання про обрання запобіжного заходу екс-посадовцю.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com