Колишня скандальна волинська податківиця, яка «кошмарила» бізнес, намагається поновитися на роботі

21.02.2022, 17:31
111924

Колишня волинська податківиця Світлана Савчук, яку неодноразово підозрювали у корупційних схемах, намагається поновитися на посаді керівника у Волинській ДФС. Про це повідомили у Telegram-каналі Держмитниці.

Читайте також: Волинська митниця розмитнила першу “євробляху”, яка рік перебувала у статусі “транзитної”

“Незрозуміло з яких причин «ручна» громадська організація так жваво вступилася за звільнену Савчук С.П. Вони пишуть про взаємодію податкової під керівництвом Савчук С.П. та бізнесом, однак чомусь забули написати про постійні «запрошення» бізнесу в податкову, де під покаранням внесення в ризикові вимагалося підвищення надходжень, а також вимагалося знімати частину витрат.

А чому не згадати, що більша частина компаній імпортерів на Волині, за вказівкою тодішнього керівництва, вносилися в ризикові з надуманих підстав і без достатнього обґрунтування.

Відображенням «роботи» Савчук С.П. було те, що багато бізнесу «пішли» з Волині і перереєстрували компанії в інших регіонах, – йдеться у дописі.

Нагадаємо, у 2019 році ДБР викрило волинських фіскалів на чолі зі Світланою Савчук у корупційній схемі з розмитнення автомобілів. Згадана схема діяла таким чином: після розмитнення транспортних засобів юридичні особи (імпортери) виписували документи на їх реалізацію кінцевому реальному споживачу (здебільшого фізичній особі). Згодом здійснювався повторний продаж автомобіля за підробленими документами. Ці фінансові операції були “транзитними”, тобто проводились з метою подальшого продажу імпортного ПДВ підприємствам реального сектору економіки. Як наслідок, підприємства-покупці безпідставно отримували суми податкового кредиту і ухилялися від сплати податків.

Тоді ж на Волинській митниці ДФС проводилися численні масштабні обшуки із вилученням документів, а саму Світлану Савчук  затримували.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com