Колишню резиденцію Януковича “Межигір’я” передумали продавати

15.11.2018, 13:14
5380

Заарештовану та повернуту до державної власності колишню резиденцію екс-президента-втікача Віктора Януковича “Межигір’я” поки що не збираються виставляти на продаж.

Про це повідомив голова Національного агентства України з питань виявлення, розшуку й управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів (АРМА), Антон Янчук, передає УНІАН.

“Зараз це майно вже повністю передано в управління АРМА, але це відбувалося поетапно, змінювалися процесуальні керівники, було кілька кримінальних проваджень. Нам потрібно було все майно в сукупності, щоб можна було починати заходи з управління ним. Зараз можемо починати конкурсні процедури, цього року це точно відбудеться”, – зазначив Янчук.

Резиденцію хочуть спочатку передати в управління за договором.

“За замовчуванням відбувається передача в управління за договором, а якщо це неможливо, неефективно – тоді продаж. Поки що до проведення повного економічного аналізу попередньо я не бачу підстав для висновку, що управляти цим майном економічно невигідно. Тому, швидше за все, пріоритетна опція – це саме передача в управління за договором, а не продаж”, – сказав Янчук.

Нагадаємо, майно резиденції “Межигір’я” заарештували три роки тому, в липні 2015-го. Земельні ділянки суд передав державі 2017-го – тоді суд визнав недійсними договори, відповідно до яких резиденцію 2007 року вивели з держвласності. На початку липня 2018 року Печерський райсуд Києва передав “Межигір’я” в управління АРМА.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com