Комаровський розповів, як побороти пандемію в Україні

10.01.2022, 14:15
108966

Доктор Комаровський вважає, що медичне страхування могло б побороти будь-які проблеми в охороні здоров’я, в тому числі і пандемію коронавірусу.

Читайте також: Україна скоротить термін дії COVID-сертифікатів

Про це медик повідав у програмі “ХАРД з Влащенко” на телеканалі “Україна 24”.

“Мені здається, потрібно відкрити ринок медичного страхування, прописати законодавство, і нехай працюють. Ринок всі проблеми вирішить сам. Якби у нас був страховий ринок, ми б взагалі не обговорювали тему вакцинації. Просто страхові компанії б сказали: ви хочете не робити щеплення – не прищеплюйтеся, але для вас страховка буде на 50% дорожче. І все! Все ж елементарно”, – сказав лікар.

Комаровський впевнений, що країна піде по вірному шляху, якщо буде вкладати фінанси в медицину.

“Жебрацькі 3% жебрацького ВВП на медицину – це не медицина. Це медицина навіть не виживання, а деградації, антимедичних послуг. Це взагалі не медицина. Моє переконання, що в цій ситуації повинна бути повна переоцінка всіх витрат держави, тому що вмирають люди і їдуть люди. Тому ніяких інститутів національної пам’яті, ніяких олімпіад, ніяких президентських університетів, ніяких наглядових рад “Укрзалізниці”, – заявив він.

Читайте також: Рівень цукру в крові впливає на важкість хвороби COVID-19

За словами медика, кожна копійка повинна враховуватися і аналізуватися. Також Євген Олегович вважає, що держава забирає в українця 10 років життя.

“Все, що можна витратити на медицину, на дітей, на безпеку, має йти туди. Решта може почекати, а це не почекає. Не вкладаючи гроші в людей, ми їх просто втрачаємо. Коли жінці 60 років, у Франції у неї попереду ще 25 років життя і подорожей в обнімку зі своїм дідусем. А у нашої жінки все, вже життя скінчилося. У кожного з нас забирають мінімум 10 років життя”, – резюмував Комаровський.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com