Комітет Верховної Ради завершив підготовку бюджету-2021 до першого читання

3.11.2020, 12:33
88132

Бюджетний комітет Верховної ради завершив підготовку проекту державного бюджету на 2021 рік до розгляду в першому читанні. Парламентарії пропонують збільшити доходи держбюджету на 20,2 млрд гривень і здійснити повний перерозподіл витрат.

Читайте також: Порошенко готує величезний державний переворот разом зі “слугами”, куди хоче залучити й Кличка, – екснардеп

Зазначено, що комітет підготував проект постанови з приводу висновків і пропозицій, положення якого узгоджені з урядом, передає РБК-Україна.

“Проектом бюджетних висновків пропонується збільшити доходи держбюджету на 20,2 млрд гривень і здійснити певний перерозподіл витрат. За рахунок цього з’явилася можливість підтримати пропозиції за окремими програмами”, – пояснив глава комітету.

Комітет пропонує уточнити або виключити окремі положення закону про держбюджет, щоб узгодити їх з вимогами Бюджетного кодексу. Йдеться про визначення граничних обсягів державного гарантованого боргу і державних гарантій, розподіл нерозподілених видатків на державні капіталовкладення (на підставі рішення відповідного Міжвідомчої комісії), а також про забезпечення парламентського контролю над розподілом коштів за деякими бюджетними програмами.

Арістов зазначив, що пропонується також врахувати пропозиції про збільшення бюджетних витрат на:

окремі програми і заходи у сфері охорони здоров’я, освіти, соціального захисту, культури, спорту;

забезпечення функціонування дипломатичних установ;

утилізацію твердого ракетного палива;

надання держпідтримки сільськогосподарським товаровиробникам;

реалізацію державних інвестиційних та інфраструктурних проектів.

Крім того, комітет пропонує дати доручення Кабміну при підготовці законопроекту до другого читання опрацювати і інші пропозиції для пошуку ресурсу на:

підвищення державних соціальних стандартів, перш за все – прожиткового мінімуму, виходячи з фінансових можливостей держави;

належне фінансового забезпечення оплати праці педагогічних працівників;

збільшення надходжень від приватизації держмайна з відповідним зменшенням державних запозичень та граничного обсягу державного боргу.

“Комітет з питань бюджету рекомендує Верховній раді прийняти підготовлений комітетом проект постанови з приводу висновків і пропозицій до проекту держбюджету на 2021 рік і розраховує на підтримку сесійної зали”, – підсумував Арістов.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com