Компенсації від держави: в НБУ попередили про активізацію шахраїв під час карантину

25.11.2020, 12:10
89993

Національний банк України заявив про активізацію шахраїв, які обманюють громадян так званими “онлайн-компенсаціями від держави”.

Читайте також: Заробіток на доброті: українців попереджають про новий вид шахрайства (відео)

Про це повідомила пресслужба НБУ у Фейсбук.

Зазначається, що зловмисники користуються непростим становищем, у яке потрапили громадяни у зв’язку з пандемією COVID-19. Шахраї обіцяють гроші нібито від держави на оплату комунальних чи медичних послуг, товарів іноземного виробництва та інше.

Суть схеми полягає в тому, що потенційна жертва отримує смс-повідомлення, яке спрямовує її на шахрайський сервіс. Далі з’являється інформація про нібито призначену велику компенсацію, для отримання якої треба оплатити незначну “комісію” розміром 100-200 грн.

Крім того, після сплати “комісії” зловмисники просять сплатити гроші за формування рахунку, верифікацію та інші фальшиві послуги. Це може тривати до тих пір, поки жертва шахрайства не витратить всі гроші зі свого рахунку чи не зрозуміє, що це омана.

Своєю чергою, Нацбанк радить громадянам, які отримали повідомлення про компенсацію, перевірити інформацію через надійні джерела. Що стосується державних компенсацій, то з цих питань необхідно звертатися до профільної державної установи за місцем проживання.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com