Конгресмени США вигадали “план Б” для допомоги Україні – The Hill

16.02.2024, 07:27
154270

Відмова лідерів Республіканської партії США організувати голосування щодо допомоги Україні підживлює нові зусилля законодавців обох партій, щоб знайти життєздатний “план Б” та допомогти союзникові США, який перебуває у війні, відбити вторгнення Росії на тлі скорочення постачань зброї.

Читайте також: Лукашенко запровадив режим контртерористичної операції біля кордону України: реакція ДПСУ

Про це пише The Hill.

Цього тижня Сенат схвалив пакет іноземної допомоги, який передбачає допомогу Україні, Ізраїлю та іншим закордонним союзникам, але спікер Майк Джонсон швидко відхилив його, заявивши, що Конгресу не варто розглядати міжнародні проблеми, не розв’язавши кризу в США, пов’язану з мексиканським кордоном.

“Проте за лаштунками законодавці обох партій намагаються знайти альтернативний підхід, щоб якомога швидше отримати ще один пакет допомоги Україні від президента Байдена, навіть якщо це означає обхід Джонсона”, – зазначають автори матеріалу.

Проте Джонсон заявив, що підтримує збільшення допомоги Україні, а також інші елементи сенатського законопроєкту.

“І петиція про звільнення забезпечила б йому певну форму політичного прикриття: іноземна допомога надходила б на зал без нього, потенційно ізолюючи його від будь-якої негативної реакції з боку Трампа або тих консерваторів Палати представників, які могли б спробувати прибрати його голос”, – йдеться у статті.

Видання зазначає, що багато хто з поміркованих республіканців, які вважаються найбільш піддатливими для петиції про звільнення, відмовляються від ідеї обійти керівництво – “принаймні станом на зараз”.

“Проте лідери демократів уже виливають холодну воду на будь-яку альтернативу сенатському пакету, наголошуючи, що пропозиція буде ухвалена переважною підтримкою – якби лише вона могла дійти до залу”, – резюмують журналісти.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com