Король Таїланду помилував 16 ув’язнених українців з нагоди його Дня народження

6.10.2020, 20:50
85975

Король Таїланду Рама Х з нагоди свого дня народження помилував 16 українців, семеро з яких було повністю звільнено з під варти. Про це повідомляє УНН із посиланням на прес-службу посольства України в Таїланді.

Читайте також: У Таїланді десятки тисяч людей вийшли на протести проти чинного уряду

“З нагоди Дня народження тайського монарха Рами Х протягом серпня-грудня 2020 року триває колективне королівське помилування осіб, утримуваних у виправних закладах Королівства Таїланд, яке стосуватиметься і ув’язнених громадян України. За попередніми результатами, всі без винятку ув’язнені в Таїланді громадяни України (16 осіб) отримали королівське помилування”, – йдеться у повідомленні.

Як повідомили у відомстві, двоє людей отримали помилування у вигляді зменшення термінів покарання на 1/6 від актуального терміну ув’язнення (без урахування проведеного у в’язниці часу), семеро осіб – на 1/2, решту семеро громадян України було повністю звільнено з-під варти.

Зазначимо, що минулого року омбудсменка України Людмила Денісова повідомила, що поїде до Королівства Таїланд, щоб домовлятися про помилування двох українців, Вячеслава Хлєбки та Ярослава Яновського, засуджених до 25 років.

Міністерство соціальної політики у 2017 році встановило цим громадянам статус осіб, які постраждали від торгівлі людьми. У 2019 році цей статус їм продовжили.

У Таїланді вони відбувають покарання за злочин, пов’язаний із незаконним перевезенням наркотичних речовин. Денісова зазначала, що у тайських в’язницях є низка порушень санітарних умов, а засуджені українці потребують медичної допомоги. Після відвідин омбудсменки, тайська сторона пообіцяла посприяти у розгляді клопотань про помилування ув’язнених українців.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com