Коронавірус в Україні: найчастіше інфікуються діти віком від 10 до 14 років

6.05.2020, 18:20
71607

В Україні серед дітей найчастіше хворіють на COVID-19 у віковій групі від 10 до 14 років. Про це повідомляє Центр громадського здоров’я у Facebook.

Читайте також: У зірки “Не родись вродливою” виявили коронавірус

“Найбільше дітей із підтвердженим діагнозом COVID-19 у віковій групі 10−14 років−211. Одужала 31 дитина”, − йдеться в повідомленні.

Зазначається, що найбільше дітей із підтвердженим COVID−19 у Чернівецькій області − 177, з них одужало 29; у Києві − 102, одужали − 2; у Київській області − 86, одужали − 5; у Рівненській області − 55, одужали − 2; у Тернопільській області − 61, одужали −12.

Загалом в Україні 881 дитина із підтвердженим COVID−19. З цієї кількості 137 дітей одужали. У Центрі громадського здоров’я уточнили, що троє дітей із підтвердженим діагнозом COVID-19 мають діабет, одна − захворювання печінки, у двох − імунодефіцити, у п’ятьох − серцево−судинні захворювання, у шістьох дітей − хронічні захворювання легень, у сімох− хронічні неврологічні чи нейром’язові захворювання.

Десятеро дітей перебувають у відділенні інтенсивної терапії. Одна − на штучній вентиляції легень, ще одна − на екстракорпоральній мембранній оксигенації (метод насичення крові киснем під час важкої гострої дихальної недостатності).

Згідно із даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, діти і підлітки схильні до ризику інфікування COVID-−19 так само, як і представники інших вікових категорій, і також можуть бути джерелом подальшого поширеня інфекції.

Водночас, діти і молодь менш схильні до ризику розвитку важких форм захворювання. Однак важкі випадки COVID−19 можуть бути серед представників усіх вікових груп. Діти і дорослі повинні дотримуватися однакових рекомендацій щодо карантину і самоізоляції, якщо є ймовірність того, що вони контактували з хворим, або у випадку симптомів хвороби, додають у ЦГЗ.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com