Коронавірус в Європі був ще на початку зими – задовго до того, як офіційно зафіксували першого хворого

19.06.2020, 16:31
75941

Дослідження Національного інституту охорони здоров’я Італії встановило, що новий коронавірус COVID-19 перебував у циркуляції в стічних водах Мілана та Турина у грудні 2019 року – за два місяці до виявлення першого в країні зараженого пацієнта.

Читайте також: Зеленський назвав умови, завдяки яким українці можуть уникнути жорсткого карантину

Про це з посиланням на дані дослідження повідомляє Associated Press.

Дослідження ґрунтувалося на 40 зразках води, зібраних у рамках регулярних перевірок з очисних споруд на півночі Італії від жовтня 2019 до лютого 2020 року. Він показав вірус, який спричиняє COVID-19, у зібраних 18 грудня зразках з Мілана та Турина. До слова, попередні зразки були негативними.

“Це дослідження може сприяти розумінню початку розповсюдження вірусу в Італії”, – йдеться в повідомленні інституту.

Своє дослідження науковці пропонують використовувати систему для моніторингу наявності нового коронавірусу у водних системах, щоб таким чином ідентифікувати можливі нові спалахи.

До слова, пілотну систему моніторингу запустять у наступному місяці на туристичних напрямках в рамках підготовки до ширшого моніторингу напередодні можливого нового сплеску зараження наступної осені, повідомляють в інституті.

Слід зауважити, що пандемія коронавірусу в Італії розпочалася 20 лютого. Першого пацієнта, зараженого коронавірусом, виявили в італійському місті Кодоньо, що в північному регіоні Ломбардія. Він найбільше постраждав через хворобу 38-річний чоловік не був у Китаї, і до моменту підтвердження інфекції встиг заразити свою дружину, кількох лікарів, медсестер та пацієнтів лікарні, де пробув три дні з симптомами грипу.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com