Кожен дев’ятий житель планети страждає від голоду, а кожен одинадцятий має проблему ожиріння, – ООН

16.07.2019, 15:51
33263

Майже кожна дев’ята людина у світі стикалася торік з проблемою голоду і недоїдання. Про це йдеться в оприлюдненому в понеділок, 15 липня, звіті кількох установ ООН, зокрема Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), передає Deutsche Welle.

Читайте також: Онлайн-петиція про визнання Німеччиною Голодомору в Україні геноцидом набрала необхідну кількість голосів

“Згідно з оцінками, 820 мільйонів осіб недоїдали в 2018 році. Цей показник вищий, ніж у попередньому році, тоді він становив 811 мільйонів осіб”, – зазначається у звіті.

У документі наголошується, що з 2016 року кількість людей, які страждають у світі від голоду, щороку зростає. У той же час у 2005 році кількість людей, які потерпали від голоду та недоїдання, становила понад 947 мільйонів осіб.

Найбільшу стурбованість у експертів викликає ситуація в країнах Африки, а також у південних країнах Азії. Згідно з доповіддю ООН, у країнах східної частини Африки, більше 30 відсотків населення постійно недоїдають.

“У 2018 році на Азію припало 513 мільйонів осіб, які недоїдали, на Африку – 256 мільйонів, на Латинську Америку і країни Карибського басейну – 42 мільйони”, – йдеться в доповіді.

Крім того, в ООН зазначили, що торік кожне сьоме немовля в світі народилося з недостатньою вагою. Автори доповіді вказують на необхідність створення умов для підтримки продовольчої безпеки, особливо під час економічних криз.

Поряд з цим експерти висловлюють стурбованість через проблему ожиріння в світі. За даними ООН, у світі налічується близько 670 мільйонів осіб (кожен одинадцятий), які потерпають від цього.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com