Країни Африки готують вторгнення до Нігеру. Хунта перекидає війська до резиденції президента

9.08.2023, 10:02
144853

Чотири країни Африки готові надати своїх військових для того, щоб розпочати інтервенцію в Нігер через військовий переворот.

Читайте також:

Про це повідомляє RFI.

За інформацією французького видання, зараз дипломати та офіційні особи, які перебувають у столиці Нігерії, не виключають військового вторгнення до Нігеру.

“Така операція все ще розглядатиметься, навіть якщо всі зусилля будуть спрямовані на деескалацію та вихід з кризи шляхом діалогу”, – пишуть журналісти.

У виданні додають, що Нігерія готова стати “рушійною силою” такої операції та надати більше половини своїх військ, якщо це буде потрібно. При цьому станом зараз своїх солдатів у Нігер готові направити Кот-д’Івуар, Сенегал і Бенін.

План начальників штабів передбачав для інтервенції 25 000 солдатів. Найбільший контингент прибуде з Нігерії, де її президент Бола Тінубу пообіцяв нульову толерантність до переворотів”, – додає RFI.

У той же час, за інформацією Al Arabiya, неподалік президентського палацу та аеропорту в столиці Нігеру вже фіксують елітні сили армії країни.

Військовий переворот у Нігері

Нагадаємо, 26 липня військові Нігера взяли в заручники президента країни Мохаммеда Базума і заявили про повалення уряду.

Після цього керівник президентської гвардії Абдурахман Чіані проголосив себе новим лідером Нігеру.

Країни Західної Африки 31 липня поставили перед Нігером ультиматум – вони погрожували військовим вторгненням у разі, якщо Базума не звільнять за 7 днів. Хунта відмовилася виконувати такі умови.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com