Кулеба пояснив, як урегулювати конфлікт з Угорщиною

29.10.2020, 12:33
87741

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба вважає, що нормалізувати відносини з Угорщиною можна, просто потрібно дати час “вщухнути емоціям”.

Читайте також: У Словаччині вільне пересування дозволять лише за наявності негативного тесту на коронавірус

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на брифінгу 29 жовтня, який транслювався онлайн на його офіційній сторінці у Facеbook, передає OBOZREVATEL.

“Кожна країна повинна поважати себе. Якими б добрими не були б відносини з будь-якою іншою державою світу, але коли вона демонструє зневагу до твоїх законів і національних інтересів, ти маєш відповідати. І ми відповіли – досить жорстко”, – зазначив він.

Він додав, що відносини між країнами ніхто не припиняв і потрібно дати час “вщухнути емоціям”. Також підкреслив, що Україна протидіятиме і тим, хто “перебуває по іншу сторону барикад”, просто намагаючись загострити конфлікт, який стосується двох країн.

“Ми готові рухатися далі, але винятково з урахуванням власних та національних інтересів іншої країни. Налаштовані на конструктив у розв’язанні тих проблем, які є нині. Будемо протидіяти тим, хто намагається підірвати відносини між державами… Водночас ми ніколи й нікому не спустимо з рук спроби ігнорувати і не поважати наші національні інтереси”, – ще раз підкреслив Кулеба.

Міністр наголосив, що про заборону на в’їзд для посадовців Угорщини поки не йдеться. Крім того, він зазначив, що не знімає порядку денного питання зустрічі президента України Володимир Зеленського з прем’єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com