У Словаччині вільне пересування дозволять лише за наявності негативного тесту на коронавірус

29.10.2020, 10:30
87718

Влада Словаччини продовжила до 8 листопада обмеження на вільне пересування. Обмеження не будуть поширюватися лише на тих, в кого є негативний тест на коронавірус.

Читайте також: Українців не впускатимуть на територію Білорусі

Про це у середу, 28 жовтня, заявив прем’єр-міністр Словаччини Ігор Матович, передає Кореспондент з посиланням на агентство Reuters.

Водночас він повідомив, що це обмеження з 2 листопада не буде поширюватися на тих, в кого є в наявності негативний результат на коронавірус. Такі особи зможуть вільно пересуватися країною.

Таке рішення було ухвалено на тлі того, що у Словаччині на цих вихідних починається перший етап загальнонаціонального тестування на коронавірус. Влада країни планує охопити тестуванням все населення віком від 10 до 65 років.

Незважаючи на те, що участь у тестуванні добровільна і безкоштовна, в країні є багато критиків цієї урядової ініціативи, які зауважують, що людям все одно фактично не залишили вибору, передає агентство dpa. Також скептицизм викликає той факт, що під час тестування будуть використовуватися експрес-тести, які дають швидкий, але не завжди точний результат.

Читайте також: Словенія і Британія підтримали ідею створення Кримської платформи

За офіційними даними органів охорони здоров’я Словаччини, у країні з населенням приблизно 5,5 мільйона осіб за останню добу було зареєстровано майже три тисячі нових випадків зараження коронавірусом. Загальна кількість інфікованих з початку пандемії у Словаччині наближається до позначки 50 тисяч осіб.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com