Кулеба закликав далі боротись за визнання Голодомору геноцидом у світі

28.11.2020, 18:46
90288

В День пам’яті голодоморів міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав продовжити боротьбу за донесення у світі правди про Голодомор 1932-1933 років та визнання його геноцидом українського народу.

Про це у суботу повідомила пресслужба МЗС України,  пише “Європейська правда”.

Читайте також: «Запали свічку пам’яті» – вшануй пам’ять жертв Голодомору 1932-33 років

“Для нас, українських дипломатів, донесення правди про Голодомор-геноцид – це професійний виклик і справа честі. Борючись за визнання Голодомору геноцидом у світі, ми боремося не лише за себе. Ми боремося і за тих, хто не міг захистити себе тоді”, – сказав він.

Міністр зауважив, що в цей день серця співвітчизників в Україні та за кордоном сповнені болю, злості та обурення.  Він закликав трансформувати ставлення до Голодомору-геноциду, зокрема розвінчати міф про те, що українці мовчазно йшли на смерть.

“Історичний факт: за період із 1 січня по 15 липня 1932 року в Україні зареєстровано 932 масові виступи проти сталінської колективізації. Давайте сьогодні також вшануємо героїзм цих людей. Які мали сміливість кинути виклик тоталітарній владі. Невідомо, чи був у них шанс перемогти. Але у них точно була гідність не здатися без бою”, – сказав Кулеба.

Міністр закордонних справ подякував кожній українській громаді за кордоном, яка невтомно роками доносить у своїй країні правду про Голодомор.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com