Кум Путіна Медведчук вказав у декларації частку в телеканалах “1+1” і “2+2”, – Схеми

10.06.2020, 22:48
75096

Народний депутат від ОПЗЖ і кум президента країни−агресора Путіна Віктор Медведчук задекларував компанію−фігуранта у структурі власності ТОВ “Телерадіокомпанія Студія 1+1”.  Про це йдеться у розслідуванні програми “Схеми”.

Читайте також: Перші заробітки: з чого починали українські мільярдери

Так, згідно з інформацією, яку вказав Медведчук у своїй майнової декларації, його дружина Оксана Марченко − кінцева бенефіціарна власниця компанії Bolvik Ventures Ltd, що зареєстрована на Британських Віргінських островах.

Саме ця фірма через низку інших компаній має у своїй власності 24,66% в ТОВ “Телерадіокомпанія Студія 1+1”, сказано у повідомленні про структуру власності на сайті каналу “1+1” станом на 2 березня 2020 року. У цьому ж повідомленні зазначено, що цю компанію контролює лише бізнесмен Ігор Суркіс, але немає даних про причетність до неї Медведчука.

На сайті каналу також зазначено, що інший великий співвласник “1+1” – олігарх Ігор Коломойський.

Крім цього, кіпрська фірма з декларації Медведчука фігурує у структурі власності іншого телеканалу групи – “2+2″(ТОВ Гравіс−Кіно). По низці компаній, що вона контролює тут частку розміром 24,51%, йдеться у звіті на сайті цього телеканалу, опублікованому 16 березня.

Читайте також: Батько Медведчука допомагав у роки Другої світової війни нацистам – екс-міністр

Проте, як і у випадку з “1+1”, на офіційному сайті телеканалу “2+2” зазначено, що компанію Bolvik Ventures LTD контролює лише бізнесмен Суркіс, але немає даних про причетність до неї Медведчука.

Коломойський, коментуючи долю родини Медведчуків в структурі “Студії 1+1”, заявив, що для нього це новина.

“Для мене це новина. Порядок наступний. Ми отримали цю інформацію. Телеканал повинен у десятиденний строк надіслати запити: коли відбулося відчуження, як відбулося відчуження і чому не повідомили. Тобто чому не повідомили? Чому про це дізнаємося з декларації? “, — сказав олігарх.

Відповідаючи на питання, чи комфортно йому бути партнером родини Медведчуків, він сказав, що йому без різниці.

Читайте також: Майже сто компаній Марченко, нерухомість та ювелірка: кум Путіна Медведчук показав свої шалені статки

“Він не єдиний власник. Навіщо обговорювати – комфортно не комфортно, якщо це від мене не залежить? Якщо Суркіс продав Медведчуку. Як я можу на це вплинути? Якщо йдеться про Bolvik, то раніше там був Суркіс. Тепер у декларації написали, що власник Марченко. Треба з’ясувати, на яку частку, скільки акцій. Там же не написано нічого… до речі, я ніколи не поділяв Медведчука і Суркіса. Я завжди вважав, що вони разом. За яким активів і в якому співвідношенні – це вже інше питання”, – додав Коломойський.

Також зазначається, що Медведчуку з цього приводу додзвонитися не вдалося – він не відповідав на телефонні дзвінки. Не відповідала на дзвінки і його дружина Оксана Марченко.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com