Китай приховував правду про спалах СOVID-19 в Ухані

17.05.2020, 22:46
72699

Старший медичний радник китайського уряду, епідеміолог Чжун Наньшань розповів про те, що місцева влада не хотіла говорити правду, повідомляє на CNN .

Читайте також: Американські вчені виявили антитіло, яке повністю блокує коронавірус – ЗМІ

“На самому початку спалаху коронавируса вони мовчали, і тоді я сказав, що, можливо, у нас буде інфіковано більше людей”,− сказав він.

За словами епідеміолога, підозри в некоректній статистикою виникли після того, як офіційна кількість заражених в Ухані (41 чоловік) не змінювалося протягом 10 днів, тоді як були зафіксовані випадки зараження за межами Китаю.

Наньшань прибув в Ухань 18 січня і через два дні публічно підтвердив, що COVID−19 може передаватися від людини до людини. Проте влада цей факт заперечували і “дуже неохоче” ділилися офіційними даними. Станом на 20 січня загальна кількість випадків COVID−19 в Ухані досягло 198 осіб, троє з яких померли. В цей же час були підтверджені 13 випадків зараження серед медичних працівників.

У той же час Чжун Наньшань заперечує всі звинувачення центральної влади Китаю в заниженні статистики щодо захворювання коронавірусів.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com