Китайським вченим вдалося п’ять разів склонувати хвору мавпу

24.01.2019, 14:32
8821

Китайський науковий журнал “National Science Review” повідомив про нове відкриття у генетичній індустрії. Вченим із академії Наук у Шанхаї вперше вдалося зробити кілька клонів мавп не з “оригіналу”, а з готового клону. Загалом було створено 5 нових макак.

Читайте також: Вчені знайшли унікальну зірку, яка міняє уявлення про Галактику

Китайські вчені зробили 5 “дублікатів” попередньо клонованої мавпи, щоб провести над ними генетичні експерименти. Нейрологи досліджують принцип взаємодії таких біоритмів  як депресія, безсоння або рак разом з такими нейрологічними хворобами як Альцгеймер. До цього в експерементах використовували здебільшого мишей. Ідея досліджувати мавп полягає у генетичній схожості цих тварин з людьми.

 

geklonter Affe in Shanghai

Вчені клонують мавп, щоб порівняти їх хвороби на генетичному рівні. | Джерело: REUTERS

 

Робота з “клонами від клона” забезпечить вченим кращі результати дослідження, адже вони мають ідентичний генетичний матеріал. Під час експеременту фахівці дотримувались усіх міжнародних стандартів клонування.

Через свої суперечливі генетичні спроби багато світових вчених критикують Китай. Так, коли в листопаді китайському досліднику Хе Їнкуї вдалося створити клон мавпи з іншого клону, науковці дуже жорстко засудили такий крок. Німецька етична Рада закритикувала цей експеремент як “безвідповідальну людську спробу”, – повідомляє tagesschau.de.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com