Київ і західні партнери подали скаргу в ООН через збитий український Boeing

10.01.2024, 13:31
152668

Україна, Канада, Швеція і Велика Британія подали скаргу в Міжнародну організацію цивільної авіації ООН (ICAO) проти Ірану за збиття пасажирського літака Boeing-737-800 NG у 2020 році, внаслідок чого загинули 176 людей, серед яких було 11 українців.

Читайте також: США і союзники провели таємну зустріч з Україною щодо мирного плану – Bloomberg

Про це інформує Al Jazeera.

Зазначається, що чотири країни, громадяни яких були на борту літака авіакомпанії МАУ, звинуватили Тегеран у “використанні зброї проти цивільного літака в польоті в порушення своїх міжнародних правових зобов’язань”. У країнах заявили, що розпочали “процедуру врегулювання спору” з ICAO у Монреалі (Канада).

“Цей крок став важливим кроком у нашій прихильності до того, щоб сім’ї жертв, які постраждали від цієї трагедії, отримали справедливість, на яку вони заслуговують”, – сказав прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо.

Видання нагадує, що країни вже подали позов до Міжнародного суду ООН у Гаазі, вимагаючи від Ірану відшкодування родинам жертв. Вони заявили, що Іран “не зміг провести неупереджене, прозоре та справедливе кримінальне розслідування та судове переслідування відповідно до міжнародного права”.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com