Київ прийме постраждалих дітей з Херсорщини та відправить оперативну допомогу, – Кличко

6.06.2023, 16:31
141794

Київ надає всебічну допомогу Херсонщині, яка через підрив російськими окупантами греблі Каховського водосховища переживає масштабну техногенну катастрофу. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко.

Читайте також: Підрив Росією Каховської ГЕС: еколог розповів про страшні наслідки

«Київ, чим може, допоможе постраждалим містам, де склалася критична ситуація після підриву російськими окупантами дамби Каховської ГЕС і спуском води з Каховського водосховища. Київ запропонував допомогу через Асоціацію міст і отримав найнагальніші потреби від Херсонського регіонального відділення АМУ. Зараз ми визначаємо, які засоби із необхідних зможемо оперативно надати — а саме мотопомпи та плавзасоби. А також відправимо продукти харчування та питну воду», – повідомив Кличко.

Також, за його словами, Київ готується прийняти дітей з постраждалого регіону.

«Говорив із секретарем Херсонської міськради Галиною Логуновою. Домовилися, що столиця прийме і забезпечить оздоровлення в дитячих таборах 100 дітей із Херсону. Вже почали займатися організацією цього», – зазначив Віталій Кличко.

Як повідомлялося, вночі 6 червня російські окупанти підірвали дамбу Каховської ГЕС , внаслідок чого почалося неконтрольоване скидання води з водосховища та підтоплення десятків населених пунктів, розташованих нижче за течією. Тисячі людей втратили домівки. Триває евакуація з територій, які вже підтоплені або перебувають в зоні ризику.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

Теги:

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com