Київ та Варшава провели переговори щодо ситуації з зерном на кордоні: подробиці

21.02.2024, 15:03
154543

У Брюсселі 20 лютого відбулась зустріч координаційної групи щодо українського експорту, під час якої Україна та Польща продовжили шукати порозуміння щодо експорту української агропродукції.

Читайте також: В Іспанії знайшли мертвим російського пілота Кузьмінова, який раніше перегнав вертоліт з РФ до України

Про це 21 лютого розповів заступник міністра аграрної політики та продовольства України Маркіян Дмитрасевич в ефірі телемарафону.

За його словами, польська сторона запевнила, що новий інцидент із розсипаним зерном вже розслідується.

“Радує, що все-таки реакція польської влади на ці інциденти є. З іншого боку, на жаль, такі інциденти сильно підвищують градус емоцій не тільки в прикордонних пунктах, а й усього українського суспільства”, – зазначив він.

Перемовини в цілому щодо подальших умов експорту української агропродукції Дмитрасевич назвав “непростими”.

Заступник міністра аграрної політики розповів, що польська сторона озвучила вимоги фермерів-протестувальників, які наполягають на обмеженнях для української агропродукції та пом’якшенні вимог Європейського зеленого курсу, і за цими побажаннями прочитувалася також вимога щодо дотацій для польських фермерів.

“Це в принципі зрозумілі вимоги щодо Зеленого курсу і дотацій на нього для фермерів не тільки Польщі, а й Брюсселя, Німеччини, Парижа – загалом Європи. Однак, як на мене, саме в ситуації з Польщею вимоги до України вельми політизовані. Адже потрібно розуміти: вже рік експорт за сімома категоріями продуктів з України до Польщі практично не здійснюється, є транзит“, – зазначив заступник міністра.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com