Латвія заборонила овочі, фрукти і зернові із Росії та Білорусі

6.03.2024, 15:29
155336

Латвія остаточно заборонила ввезення овочів, фруктів та зернових з Росії та Білорусі, а також – з інших третіх країн, якщо відповідна продукція має походження з цих двох країн.

Читайте також: Працівник ВПС США “зливав” на сайті знайомств секретну інформацію про війну в Україні: деталі шпигунського скандалу

Про це йдеться на сайті латвійського уряду.

Заборона на імпорт поширюється для всіх овочів, фруктів, ягід і горіхів, зернових, а також на кормову сировину та готові корми. Зазначається. що зміни до закону “Про сільське господарство та розвиток сільських територій” наберуть чинності 8 березня цього року.

Як прикордонна з РФ країна Латвія є однією з держав-членів, через яку на ринок ЄС надходить значний імпорт російських продуктів. Саме тому в Ризі наголошують, що прагнуть якомога швидшого розриву економічних зв’язків із країною-агресоркою і “ініціатива щодо заборони імпорту є додатковим елементом спільної політики санкцій ЄС”.

До слова, торік країни ЄС імпортували з Росії продукції на загальну суму 2,7 млрд євро, а це навіть на 2% більше, ніж 2021-го. З Росії до ЄС імпортуються всі види продовольчої та сільськогосподарської продукції. Зокрема, цее риба, крупи, корми для тварин, а також молочні продукти, кондитерські вироби з цукру тощо. Це продукти, які ЄС може забезпечити сам, з набагато суворішими стандартами виробництва та вищою якістю, зазначили в Латвії.

Урядовці заявляють, що залежність усіх країн ЄС, включно з Латвією, від російських ресурсів – мінеральних добрив, фуражу, продовольства та енергоносіїв – має бути припинена. Наголошується, що “ці товари не є незамінними, а їхня закупівля фінансує агресивну війну Росії в Україні”.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

Теги:

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com