Легкові автомобілі в Україні можуть подорожчати: названо причину

11.01.2022, 13:02
109008

В Україні може зрости вартість легкових автомобілів.

Читайте також: Радник Зеленського заявив, що в Україні можуть ввести “картки” на продукти

Уся річ в тому, що від 10-го січня вартість завантаження та вивантаження легкових авто з морських суден у ДП “Морський торговий порт “Чорноморськ” підвищено на $29, від $18 за одну одиницю транспорту – до $47. Окрім того, керівництво порту ввело обов’язкову послугу вартістю $20 – “експедирування з виготовлення видаткового ордера на спеціалізованому поромному комплексі”.

Відповідні дані опублікував у себе на сторінці у Facebook генеральний директор Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів та дилерів (ВААІД) Олег Назаренко.

Так, у коментарі UBR він додав, що вищезазначені цифри наведено без 20% ПДВ – відповідно, сумарно послуги порту з розвантаження машин подорожчають на $59 за один транспортний засіб (ТС).

Назаренко висловив упевненість, що ці витрати компанії перекладуть на кінцевого покупця машини, а також висловив побоювання, що $59 подорожчанням може не обмежитись – окремі фірми можуть скористатися незначним збільшенням своїх витрат як приводом для більшого зростання вартості авто. Водночас експерт зазначив, що у самому порту рішення про збільшення тарифу ніяк не аргументували. А сам він вважає його необґрунтованим.

Глава ВААІД також звинуватив порт “Чорноморськ” у зловживанні монопольним становищем і заявив нам, що звертатиметься з відповідною скаргою до Антимонопольного комітету. Він пояснив свою думку тим, що порт “Чорноморськ” – єдиний в Україні може приймати пороми з легковими авто, оскільки, на відміну від інших портів, це дозволяє робити глибина причалів.

“Єдиний вихід для імпортерів, якщо вони хочуть протистояти зловживанням – переорієнтуватися на автовози. Однак не завжди це можливо – точно так не можна зробити під час імпорту японських машин”, – підсумував Назаренко.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com