Леонід Кравчук пропонує винести на референдум питання функціонування окупованих територій Донбасу і Криму

1.02.2021, 10:34
93922

Голова української делегації в Тристоронній контактній групі і колишній президент України Леонід Кравчук пропонує провести всеукраїнський референдум із питань, що стосуються нині окупованих територій Донбасу і Криму. Про це Кравчук заявив 30 січня в ефірі каналу «Україна 24», пише ZAXID.NET.

Читайте також: В окупованій Луганщині на вибуховому пристрої підірвалися жінка і дитина

За його словами, йдеться про питання щодо того, як має бути організоване функціонування окупованих територій.

«Ідеться про мир і війну, про життя і смерть, рідко буває, щоб так глибоко розходилися люди, а вони розходяться. Тому, можливо, нам потрібно буде винести для того, щоб люди сказали, як має бути організоване життя в тих регіонах, які сьогодні не контролюються Україною, але є українськими територіями», – сказав він в ефірі телеканалу «Україна-24».

Кравчук зазначив, що анексія Криму і війна на Донбасі сприймається політичними силами України по-різному.

«На жаль, анексія, війна на Донбасі сприймається політичними силами України по-різному. Часто політики, які фактично підтримують кремлівську політику, видають себе за патріотів і проголошують свої патріотичні вподобання на різних політичних майданчиках. І народ буквально не може зорієнтуватися в тому плані, а яка ж спільна думка в політичних сил, вони розійшлися в корінному питанні», – сказав Кравчук.

Голова української делегації в ТКГ переконаний, що на референдумі народ обов’язково підтримає територіальну цілісність України.

«Тобто має бути на референдумі так сказано, що народ за те, щоб Україна була цілісною, незалежною, з поверненням її територій. Ось головне питання референдуму, а не яким способом це робити. Спосіб має представити вже держава, влада, Верховна Рада. А народ має сказати: “Ні, цього не може бути, вся територія України є цілісною і незалежною, і вона має належати Україні”», – вважає Леонід Кравчук.

Нагадаємо, що минулоріч Україна підготувала для ТКГ «План спільних кроків» із пропозицією повного припинення конфлікту й демілітаризації окремих районів Донецької та Луганської областей на початку 2021 року.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

 

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com