У Лесиному виші видали календар, присвячений 150-річному ювілею його славної Патронеси

4.02.2021, 09:43
94053

Волинський національний університет випустив календар, присвячений 150-річчю від дня народження Лесі Українки. Фото з сайту https://lutsk.rayon.in.ua/news/342382-kalendar-nadihatime-chitati-u-vnu-stvorili-kalendar-do-150-richchia-lesi-ukrayinki  

Читайте також: На Волині рівнянка презентувала вишиту “Лісову пісню” Лесі Українки (фото, відео)

Про його унікальність та місію журналістам Район.Луцьк розповіли директорка Музею Лесі Українки, кандидатка філологічних наук, старша викладачка кафедри української літератури Тетяна Данилюк-Терещук та завідувач кафедри образотворчого мистецтва та дизайну, кандидат мистецтвознавства, доцент Дмитро Авраменко.

«Задум календаря важливий – привернути увагу до постаті Лесі Українки. У часі 21 століття вона постає як національна величина і моральний авторитет», – розповіла Тетяна Данилюк.

Календар майстерно ілюстрували світлинами Лесі Українки, які відповідають її словам та поезії.

За художнє оформлення відповідав Дмитро Авраменко. Він розповів розповів, що на створення дизайну його надихнула постать та творчість Лесі Українки.

«У ВНУ є певна корпоративна стилістика: це і колір, і брендові елементи. Ми дотримувалтся цього стилю», – зазначив дизайнер.

Календар до 150-річчя від дня народження Лесі Українки працівникам вишу вдалося створити за місяць часу, адже вони працювали натхненно та злагоджено.

Тетяна Данилюк розповіла, що мета календаря – надихати та мотивувати до читання.

«Коли цей календар переживе 2021 рік і його не заберуть зі столу – він доведе свою унікальність» Цей календар – настрій для роздумів», – зазначила Тетяна Данилюк.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com