Лідер Волинського «УДАРУ» Юрій Гупало: «Врятувати волинян від епідемії спроможна лише вакцинація»

28.10.2021, 16:00
103985

Вакцинація – це єдиний спосіб захистити себе та своїх близьких від коронавірусу. Проте навколо неї розгорнулося багато суперечок та неправдивої інформації. Багато хто не до кінця розуміє, що створивши колективний імунітет шляхом імунізації населення, можна протидіяти поширенню коронавірусної інфекції.

Читайте також: «Підвищення тарифів може обернутися катастрофою для людей і для бюджету», – лідер Волинського «УДАРу»

Медики знову фіксують нові антирекорди по захворюванню та смертях за увесь час пандемії як на Волині, так і по всій Україні. Новий спалах коронавірусу створює критичне навантаження не лише на медичну систему, але й на економіку країни.

«Під час минулого тотального карантину, ми уже бачили, як люди втрачають свої роботи і бізнес, а область та країна бюджет. Тому нам не потрібно шукати винних, а з розумом підходити до теми вакцинації. Я розумію, що частина населення скептично налаштована проти щеплень, але наразі – це дійсно єдиний вихід із кризової ситуації, це шлях до подолання пандемії», – зазначає лідер Волинського «УДАРу» Юрій Гупало та нагадує, що наразі Волинь знаходиться у помаранчевій зоні карантину, проте, зважаючи на високий рівень захворювання та відмову населення від вакцинації, область швидко може опинитися у червоній зоні, яка несе за собою локдаун.

«Зараз Волинь знаходиться у помаранчевій зоні карантину, проте в області спостерігається високий рівень захворювання і вона стрімко наближається до червоної зони. Щодня медики фіксують вражаючу кількість важких випадків коронавірусу, які також спричинені поширенням нових штамів.

Збити хвилю епідемії та врятувати життя українців спроможна лише вакцинація. Та попри те, що в області достатня кількість вакцин та пунктів щеплень, рівень імунізації, за словами медиків, все ж залишається дуже низьким. Волиняни бояться вакцинуватись через багато показників. Я – вакцинований! І закликаю усіх, хто прагне вилікувати країну теж вакцинуватися.  Не потрібно вірити міфам і страшилкам. Весь цивілізований світ вакцинується, прагнучи захистити своїх найрідніших від смертельної недуги», – закликає Юрій Гупало.

Але, боротьба з пандемією коронавірусу має свою ціну. Обмеження, а подекуди, й повна зупинка деяких видів бізнесу призводить до втрати доходів підприємців, банкрутства, збільшення безробіття, зниження доходів бюджету та інших негативних наслідків. Влада повинна оптимально розподілити фінансовий тягар по компенсації невідворотних втрат в процесі боротьби з коронавірусом між центральним та місцевими бюджетами. Тому, політична партія «УДАР Віталія Кличка» вважає, що потрібно мати антикризовий план, який передбачатиме підтримку медичної системи, нарощування темпів вакцинації та підтримка економіки, яка може постраждати від наслідків епідемії.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com