«Підвищення тарифів може обернутися катастрофою для людей і для бюджету», – лідер Волинського «УДАРу»

27.10.2021, 15:00
103915

«Піднімаючи вартість газу, влада не лише кидає українців за межу виживання, але і провокує жорстку бюджетну кризу, – заявив лідер Волинського осередку партії «УДАР Віталія Кличка» Юрій Гупало, коментуючи численні повідомлення з регіонів про підняття тарифів. – Складно навіть передбачити наслідки такого різкого здорожчання енергоресурсів в умовах, коли на Волині і по всій державі лютує пандемія, малий бізнес задихається від карантинних обмежень, стрімко зростає безробіття».

Читайте також: «Партія «УДАР Віталія Кличка» запускає унікальну платформу для взаємодії з українцями», – Юрій Гупало

Як відомо, нещодавно Кабмін, НАК «Нафтогаз» та представники місцевого самоврядування підписали меморандум про непідвищення тарифів на опалення та гаряче водопостачання впродовж опалювального сезону. Проте, оскільки на сьогоднішній день ринкова ціна газу сягає подекуди до 45 тисяч гривень за тисячу кубометрів, то самим лише меморандумом тарифи не втримати, – переконані «ударівці».

«Таким чином влада намагається перекласти відповідальність за підвищення тарифів на місцеве самоврядування. Уже зараз багато мерів заявили, що не в змозі, за допомогою своїх бюджетів, втримати тарифи. Тому, зважаючи на ситуацію, вони змушені їх підвищувати. Можливо, для того, аби не допустити складної ситуації в області та дозволити повноцінно працювати і державним установам, потрібно ввести мораторій на підвищення вартості електроенергії для виробників тепла на період опалювального сезону», – вважає керівник Волинського «УДАРу» Юрій Гупало.

У свою чергу керівник виконкому партії «УДАР Віталія Кличка» Артур Палатний запевняє, що громади і надалі змушені будуть підвищувати ціни на опалення, якщо уряд не поверне обіцяні 37 мільярдів гривень боргів за різницю у вартості газу.

«Влада передала місцевим громадам відповідальність за тарифи, але не надала ресурси для втримання цін на нинішньому рівні. При цьому, ринкова ціна газу сьогодні сягає подекуди 45 тис. грн за тисячу кубометрів. Різницю місцевим бюджетам доведеться компенсувати з власних ресурсів. А уряд до цього часу не повернув місцевим бюджетам 37 млрд грн за різницю в тарифах попередніх років, як обіцяли до кінця вересня. Натомість, усі вільні кошти вони спрямовують на «Велике будівництво» та інші гучні проекти влади», – зазначив Артур Палатний та закликав «Нафтогаз» дотримуватися взятих на себе зобов’язань щодо продажу газу за доступною ціною – 7,42 грн/куб. м для населення та 13,7 грн/куб. м для бюджетних установ.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com