Лікар назвав найкорисніші ягоди, які слід вживати у липні для міцного здоров’я

4.07.2023, 22:03
143295

Літня пора багата на вітаміни, а з кожним місяцем локальних джерел користі стає більше і більше. Тому слід урізноманітнити своє харчування різними сезонними фруктами, ягодами та овочами.

Читайте також: У Польщі затримали 20-річного підозрюваного у вбивстві українця 

На які з них слід звернути увагу, розповів сімейний лікар Володимир Голокоз на своїй сторінці у Instagram.

Смородина

Ця ягода є літнім лідером за вмістом вітаміну С, а також у ній накопичено багато заліза, калію та магнію. Крім того, смородина містить мало природного цукру. Тому вона має трохи кислий смак, але саме в такий спосіб ягода є надзвичайно корисною.

Чорниця

Також щедра на вітаміни С і К, клітковину, біотин та кремній. Будете здивовані, але у чорниці навіть певна кількість йоду є!

Подібно до смородині в ягодах чорниці мало цукру, а ще багато флавоноїдів, які допомагають боротися із запаленнями в організмі. Також відомо, що чорниця позитивно впливає на здоров’я очей.

Аґрус

Як і в будь-якій ягоді, в аґрусі багато клітковини, яка незамінна для кожного організму. Крім того, ягода містить вітамін С, мідь, холін, кремній та інші біологічно активні речовини. Тобто вживаючи аґрус, ви можете забути про додатковий прийом вітамінів та БАДів.

Шовковиця

Та сама ягода дитинства, після якої і одяг, і руки майже неможливо відмити. У самій ягоді міститься багато вітамінів та мінералів, серед яких С, К, хром, магній, фосфор і навіть залізо.

Помідори

Цікаво, що один невеликий помідор може містити половину добової норми дорослої людини вітамінів А і С. Також багато калію, хрому та інших корисних речовин. Помідори часто називають “овочевою аптекою” саме через їхню наповненість користю та поживністю.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

Теги:

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com