Лікар назвав симптоми легкої форми коронавірусу

1.02.2021, 14:51
93941

Коронавірус в легкій формі визначається певними симптомами. Серед них невисока температура або температура, яка зникає на 2-3 день без вживання будь-яких ліків.

Читайте також: Африка зіткнулася з нашестям малярійних комарів із Індії

Про це розповів ТСН доктор зі Львова Тарас Жиравецький. При цьому легка форма COVID-19 виглядає, як ГРВІ, але має відмінні симптоми.

“Однозначно, може зникнути нюх, як при тяжкому, так і при легкому захворюванні. Невисока температура або температура, яка зникає на 2-3 день без будь-яких препаратів. Все виглядає, як ГРВІ. Тут головне питання: температура, слабкість і сатурація. Якщо ви на пульсоксиметрі бачите, що сатурація не падає нижче 94, то відповідно ми говоримо про легкий перебіг COVID-19”, – розповів лікар.

Легка форма інфекції зазвичай зустрічається у молодих людей.

“Про біль в горлі, враховуючи тих пацієнтів, яких я зустрічав, то якщо біль сильний і триває кілька днів, то це часто переходить у більш важку форму COVID-19 і часто ускладнюється бактеріальними інфекціями. Хоча не завжди. Все дуже індивідуально”, – каже лікар.

Для того, щоб дізнатися, чи хворіли ви чи ні, слід здати тест на антитіла. Також Тарас Жиравецький зазначив, що безсимптомна форма – це дуже рідкісне явище. Якщо у вас були які-небудь симптоми, краще упевнитися і здати тест на виявлення антитіл.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com