Лікар розповів, як люди з проблемами серця переносять коронавірус

8.12.2020, 20:23
91106

Пацієнти з серцевими патологіями у більшості випадків важко переносять COVID-19.

Читайте також: Які симптоми найдовше зберігаються після коронавірусу

Лікар-кардіолог Борис Тодуров розповів, як уберегтися від коронавірусу людям, які мають кардіологічні проблеми, пише “Сьогодні“.

Тодуров зазначив, що у таких пацієнтів дуже багато випадків тромбозу. Кардіологи радять своїм пацієнтам одне – утримуватися від контактів зі сторонніми людьми.

“На сьогодні кожну людину, з якою ви зустрічаєтеся на вулиці чи вдома, потрібно розглядати, як потенційно заражену коронавірусом, і вести себе з нею як з пацієнтом, який вже хворіє і виділяє COVID-19”, – сказав генеральний директор інституту серця Борис Тодуров.

Під час спілкування з медиком мешканка Києва Світлана Закревська розповіла, що їй лікарі рекомендували пити ліки, що розріджують кров. Вона запитала, що саме вірус робить із кров’ю і чому вона загусає.

“COVID-19 не робить кров більш густою, просто збільшує тромбоутворення на судинній стінці. У даному випадку, якщо немає прямих протипоказань, практично всім хворим на COVID-19 рекомендуються антикоагулянти”, – відповів Тодуров.

Також він наголосив, що новий вірус виявився набагато підступнішим, ніж грип, тому що він викликає зниження імунітету. Зокрема, коронавірус сильно знижує вироблення інтерферону.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com