Лікар розповів, як уникнути важкої форми COVID-19

1.12.2020, 13:11
90495

Лікар Євген Комаровський розповів головне про профілактику коронавірусу. За його словами, від COVID-19 ліків немає, і допоможе тільки вакцинація. Але є шанс уникнути переходу хвороби у важку форму.

Читайте також: Комаровський розповів, як потрібно себе вести після контакту із зараженим на коронавірус

Лікар у своєму блозі розповів про те, як максимально захистити свій організм від ускладнень.

“Все, що ви чули про цинк, про вітамін D, вітамін С – це все не має ніякого відношення до ймовірності захворіти”, – каже Комаровський.

Зменшити шанс захворіти немає. Але перехід у важку форму коронавірусу (трапляється в 5-15% випадків), згідно з останніми дослідженнями, залежить від дефіциту названих вище вітамінів і мікроелементів.

“Багато лікарів, а також сучасні протоколи рекомендують не допускати дефіциту цих вітамінів і мікроелементів в організмі. Ще раз кажу, це п’ється не для того, щоб не захворіти, а щоб хвороба не перейшла у важку форму”, – додав педіатр.

Крім того, ймовірність захворіти залежить від ряду факторів. Перший: з якою кількістю вірусу ви зустрінетеся, другий: в якому стані буде ваш організм в момент зустрічі з вірусом. Мова йде про стан слизових оболонок – не варто допускати їх пересихання.

Комаровський в черговий раз нагадав про важливість вологості і температури повітря для протистояння вірусам.

“Якщо у вас в будинку немає гігрометра і зволожувача, то думайте спочатку про це, а вже потім про цинк та вітамін D”, – нагадав лікар.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com