Лікар вказав на найнебезпечніший симптом коронавірусу

7.11.2020, 15:54
88493

Частота дихання може вказувати на те, чи потребує людина госпіталізації. Саме це є однією з головних ознак на яку потрібно звернути увагу хворим на коронавірус. Якщо частота дихання знижується до 10 або підвищується до 30, то пацієнту необхідна термінова допомога медиків.

Читайте також: “В Україні реальних 40 тисяч заражень”, – лікар-імунолог Волянський (відео)

Лікар імунолог-алерголог Володимир Болібок зазначив, що задишка є самим небезпечним симптомом COVID-19 і розповів, як в домашніх умовах швидко порахувати своє дихання і визначити, чи потрібно терміново звертатися до лікаря, передає РБК-Україна.

Він пояснив, що рахувати частоту дихання потрібно тільки в стані спокою і пам’ятати про те, що при підвищеній температурі людині стає важче дихати.

“Сіли в крісло, заспокоїлися, і просто дихаєте, рахуєте своє дихання. Для здорового дорослого частота дихання становить від 16 до 20 вдихів у хвилину. Якщо дихання частішає, це говорить про те, що розвивається дихальна недостатність”, – зазначив фахівець.

Читайте також: Імунолог розповів, як при похолоданні поширюється коронавірус

Болібок розповів, що небезпечним є поєднання задишки та тахікардії й в таких випадках необхідна комп’ютерна томографія легенів.

“Якщо людина без температури має прискорений ритм серця і задишку, то це говорить про те, що потрібно бити тривогу, викликати лікаря, робити КТ легенів”, – пояснив лікар.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com