Лікарі назвали 6 ключових ознак безсимптомної пневмонії

6.11.2020, 19:20
88439

Лікарі розповіли про шість ознак безсимптомної пневмонії. Фахівці рекомендують прислухатися до свого організму, щоб вчасно розпізнати потенційну небезпеку. Така пневмонія може бути спровокована вірусною інфекцією, в тому числі і коронавірусом, пише інформагентство АСС.

Читайте також: Лікарі назвали віруси і бактерії, що викликають рак: кожна п’ята пухлина через них

Лікарі кажуть, якщо ви помітили хоча б половину з названих симптомів, зверніться до лікаря за консультацією.

Мокрий кашель. Зазвичай ця ознака є механізмом захисту від атаки вірусу. Адже виділення мокротиння допомагає впоратися з хворобою. Але якщо кашель не припиняється, не дає відчуття полегшення, це може бути ознакою пневмонії.

Прискорення серцевого ритму. Такі неполадки в організмі без причини не виникають. Виміряйте пульс, якщо нарахуєте більше 100 ударів на хвилину, варто проконсультуватися з лікарем. Можливо, у вас починається пневмонія.

Біль у грудях. Це може говорити про можливий початок запалення дихальних органів. Коли інфекція атакує легені, ви можете відчувати біль у грудях. Часто це буває під час нападу кашлю, або після нього. Якщо біль виникає часто і не проходить, зверніться за допомогою до медиків.

Температура. Теж частий симптом пневмонії. Не варто ігнорувати цю ознаку і намагатися її усунути, краще зв’язатися з фахівцями та отримати медичну допомогу.

Проблеми з диханням. Це один з ключових ознак пневмонії. Не пропустіть цей момент, адже задишка і утруднення дихання може призвести до того, що легені не зможуть виробляти достатньо кисню і наступить втрата свідомості.

Мокротиння з кров’ю. Це найбільш небезпечний і тривожний симптом. Якщо при кашлі ви помітили, що мокрота має червоний і рожевий відтінок, то це означає, що вірус дістався до легень і вам необхідна термінова медична допомога.

При проблемах із диханням, підвищеній температурі, кашлі з мокротою обов’язково зв’яжіться з фахівцем.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com