Лікарі назвали найкориснішу кашу для жінок, яку потрібно їсти якомога частіше

13.10.2023, 22:03
148227

Ми ще з дитинства звикли до того, що каша дуже корисна для нашого здоров’я, тому її потрібно їсти щодня. Зазвичай ми готуємо собі цю страву з тих крупів, які  найбільше любимо і не дуже задумуємося про їхню користь. Нутриціологиня Керрі Торренс розповіла для ВВС, наскільки корисні деякі каші, які ми їмо щодня.

Читайте також: Росіяни на окупованих територіях замінюють місцевих священиків на “своїх”

Чим корисна гречка

Згідно результатів досліджень учених, гречку вважають найкориснішою для здоров’я людини. Серед круп, які містять антиоксиданти, вона займає перше місце. Також гречка не містить глютену, який викликає сильну алергічну реакцію. В складі крупів дуже багато клітковини, складних вуглеводів, вітамінів, міститься фолієва і пантотенова кислота, які корисні для попередження серцевих захворювань.

Гречка з-поміж інших продуктів харчування на першому місці за вмістом D-хіроінозитолу. Це речовина, яка нормалізує рівень цукру в крові. Тому гречана каша дуже корисна для тих, хто має захворювання на діабет. Цю крупу потрібно вживати жінкам, оскільки антиоксиданти забезпечують належну роботу яєчників і баланс жіночих статевих гормонів. Тому Керрі Торренс вважає гречку найкориснішою для жінок.

Зелена гречка найкорисніша з-поміж усіх круп, оскільки в ній зберігається максимальна кількість поживних речовин. Ми звикли вживати обсмажену гречку, яка також дуже багата вітамінами. Крупа дуже корисна через високий вміст заліза та білка.

Яка користь вівсянки для здоров’я

Тут варто підкреслити, що найкорисніша вівсянка не швидкого приготування, бо вона неодноразово піддавалася термічній обробці, а саме із цільних зерен, яку потрібно варити. Лікарі взагалі не радять вживати вівсянку швидкого приготування, оскільки вона може бути шкідливою для здоров’я.

Що ж такого корисного у вівсянці, за що її так люблять в усьому світі? Вівсяне зерно багате на вміст вітамінів, клітковини, мікроелементів, заліза та антиоксидантів. Вівсянка має низький глікемічний індекс, тому дуже корисна для крові та стрункої фігури. Бета-глюкан, що міститься у вівсі, нормалізує рівень холестерину і знижує ризик захворювання серцево-судинної системи. Також вівсяна каша дуже корисна для кишківника, оскільки сприяє зростанню корисної мікрофлори у кишечнику. Також вона дає відчуття насичення протягом тривалого часу.

Якщо бажаєте отримати максимальну користь зранку, тоді лікарі рекомендують на сніданок їсти вівсянку, вона запускає травні процеси, покращує здоров’я печінки та кишківника. Також забезпечує стабільно ефективну роботу щитовидної залози.

Чим корисна перловка

Перлова крупа також дуже багата на бета-глюкан, тому корисна для метаболізму та забезпечує тривалу насиченість їжею. У цій крупі міститься дуже багато вітамінів В та К, що необхідні для нормальної роботи серця і судин. Цю кашу вважають найкориснішою для серця. Якщо її вживати регулярно, то знизиться ризик утворення тромбів та холестеринових бляшок. Перловка також дуже багата на харчові волокна. Вона довго перетравлюється організмом, тому на тривалий термін насичує, при цьому не підвищуючи рівня цукру в крові.

Також корисними вважаються кукурудзяна та лляна крупа, пшоно і бурий рис. Найшкідливішою вважають манну кашу, від якої немає жодної користі, а от зайвих кілограмів до вашої фігури вона може додати.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

Теги:

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com