Лікарі назвали продукти, які допоможуть боротися з безсонням

23.01.2021, 09:38
93466

Існує багато способів поліпшити якість сну.

Читайте також: Німецькі медики розповіли, чому ввечері не можна їсти фрукти

Наприклад, відмова від телефону перед тим, як лягти в ліжко, прохолода в кімнаті і медитація. Рекомендується також стежити за харчуванням – деякі продукти і напої, за оцінкою фахівців, можуть запобігти безсонню.

Про це повідомляє Країна Здоров’я.

Увечері слід випити чашку теплого молока. Що міститься в ньому білок – джерело триптофану. Він здатний надавати заспокійливий ефект, який допоможе заснути. Крім того, напій дає довге відчуття ситості.

Лікарі також радять їсти волоські горіхи, щоб уникнути безсоння. Вони містять мелатонін, необхідний для здорового сну. Крім того, горіхи багаті магнієм, який допомагає зняти напругу.

Відповідно до недавнього дослідження, люди, які їли ківі за дві години до сну, засипали на 35% швидше. Він містить серотонін, який грає важливу роль в регуляції циклу сну, пояснюють медики. Також позитивно впливають на тривалість сну тофу та інші продукти на основі сої.

Експерти порадили два напої перед сном: теплий ромашковий чай і вишневий сік. У першому присутні антиоксиданти, які сприяють сонливості у деяких людей. Другий же використовується в якості снодійного багато років – напій збільшує час сну і підвищує його якість.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com