Лікарі розповіли, кому категорично заборонено їсти полуницю

30.05.2021, 20:07
97347

Лікарі розповіли, кому не можна ласувати соковитою і ароматною ягодою – полуницею, сезон якої набирає в Україні обертів. Полуниця, безумовно, містить багато потрібних нам вітамінів, мінералів, зокрема – вітамін С, фолієву кислоту і йод, але деяким людям слід від ласощів все ж відмовитися.

Читайте також: Календар свят на червень 2021: скільки будемо відпочивати і що відзначати

Про це пише cheltv.

Якщо ви алергік

Будьте обережні, якщо у вас алергія. При реакції на полуницю може почервоніти шкіра, виникнути свербіж, нудота, діарея, біль в животі, поколювання в роті і навіть набряк гортані.

Дітям, вагітним і годуючим мамам

Для дітей вживання ягоди також небезпечно алергічними проявами – може виникнути нежить, почервоніння очей і сльозоточивість, набряк горла. З цієї ж причини від полуниці слід відмовитися вагітним жінкам і годуючим мамам.

При проблемах з ШКТ і нирками

У разі проблем з шлунково-кишковим трактом, особливо, якщо у вас загострення – гастрит, виразкова хвороба шлунка або дванадцятипалої кишки – відмовтеся від вживання полуниці. Річ у тому, що в полуниці є щавлева і саліцилова кислота, що може дратувати слизову.

Також надмірне вживання продуктів з щавлевою кислотою може призвести до утворення каменів у нирках.

Крім того, лікарі не радять їсти полуницю на голодний шлунок або відразу після основного приймання їжі, щоб уникнути проблем з травною системою.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com