Лікарі розповіли, як відновити роботу легенів після перенесеного COVID-19

16.11.2020, 19:48
89270

Коронавірусна інфекція істотно б’є по організму й нерідко призводить до критичних станів. Хворі відчувають загострення хронічних захворювань, а також переживають певні зміни в організмі, викликані боротьбою з зовнішнім агентом. Так чи інакше, в більшості випадків страждають легені, які згодом відновити не так просто. Прискорити відновлення легенів після перенесеного COVID-19 допоможуть різні техніки, пояснюють лікарі.

Читайте також: Лікарі знайшли причину побічних ефектів від ліків проти серцево-судинних захворювань: деталі

Лікар вважає, що хороші результати для реабілітації можуть дати спеціальна дихальна гімнастика, а також тренажери. Про це медик алерголог-імунолог Паршина Євгенія розповіла “Аргументам і Фактам”.

Гімнастику можна виконувати самостійно в положенні лежачи й сидячи або в медичному центрі під наглядом фахівця. Вправи треба робити кілька разів на день. Один з варіантів — гімнастика Олександри Стрельникової. Для лікування дихальної недостатності та зниження вірусного навантаження ефективні інгаляції термічним геліоксом в умовах клініки. При цьому для того, щоб побачити результати, необхідний час.

“Зміни на стадії розсмоктування осередку запалення якийсь тривалий період зберігаються на стадії легеневого фіброзу. Він проходить не так швидко — може бути зворотний розвиток від пів року до двох років”, — зазначає лікар-пульмунолог Олександр Карабіненко.

Лікарі попереджають, що повернутися до повноцінної роботи, особливо якщо вона пов’язана з важкими фізичними навантаженнями, буде складно до повного одужання.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com