“Лікарі введуть вам у глодку трубку, подібну до тієї, якою поливають город. Ви ходитимете по великому під себе. Від лежання, у вас з’являться пролежні. Смердючі і болючі”: італійський медик розповів, що відчуває людина на штучній вентиляції легень

7.04.2020, 10:50
68849

Італійський медик, який щодня бореться із коронавірусом та бачить усі жахи цієї хвороби, гнівно звернувся до усіх тих, хто, керуючись здоровим глуздом, порушує умови карантину та наражає себе і оточуючих на смертельну небезпеку.

Читайте також: В Україні від коронавірусу померли 45 людей, ще 1462 захворіли

Послання патологоанатома опублікувала українська журналістка, яка живе та працює в Італії Маріанна Сороневич.

“Я не можу сидіти вдома 40 днів! …” – Не хвилюйтеся, лікарі введуть вам у глодку трубку, подібну до тієї, якою ви поливаєте город, а потім проштовхнуть її трахеєю вниз, – говорить лікар.

“Вам продуватимуть легені протягом 15 днів, а ви будете нерухомо лежати у ліжку. Самотній! Під легкою анестезією, із пневмонією та лихоманкою 39 градусів.

У вас буде 15/20 днів щоб дивитися лише в стіну напроти. Вам ставитимуть крапельниці, мірятимуть тиск, температуру та насичення крові киснем.

Вам братимуть кров не тільки із вен, але із артерій, а вони розташовані набагато глибше і їх тяжче знайти. Ви ходитимете по великому під себе, або, якщо встигатимете, то у судно. Вам вставлять катетер у сечовий міхур. Від лежання, у вас з’являться пролежні, які можуть бути глибокими, аж до кістки. Смердючі і болючі.

Коли вийдете із лікарні, вам доведеться довго приймати ліки. У вас будуть довготривалі запалення та довгі страждання. У гіршому випадку, ви можете заразитися якимись стійкими бактеріями, але це не важливо – вам лише 20 років, ви маєте усе життя на лікування.

Приємної прогулянки!

Ааа! Забув постскриптум.

Все це станеться, якщо буде місце у лікарні та вільний апарат штучної вентиляції легень”.

Тобто, якщо ви живете в Україні, а не в Італії, Іспанії, чи Німеччині, у більшості випадків вас омине подібна доля, бо апаратів штучної вентиляції легень просто на всіх не вистачить…. Ви згаснете у ліжку свого дому”, – цитує слова лікаря журналістка, додавши, що ці слова здаються людям перебільшеними. Це лише тому, що епідемія ще не розгорілася у вашому місті у повну силу.

Цей пост італійського патологоанатома, наголошує вона, присвячений тим, хто жартує із небезпекою зараження коронавірусом, несвідомим, неосвіченим, тим, хто вважає себе розумнішими за інших. Тим, хто вважає небезпеку хвороби перебільшеною. Тим, хто не вірить епідеміологічним новинам і не бачить незліченних трун, яким вже нема місця на кладовищах. Усім тим, хто продовжує не виявляти громадянську відповідальність та повагу до безпеки інших.

“Залишайтеся вдома! Бережіть ваше, та життя близьких вам людей”, – резюмує Маріанна Сороневич.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

 

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com