Лікарі з’ясували, які алкогольні напої можна пити в спеку

12.07.2021, 20:03
98068

Лікарі кажуть, що деякі алкогольні напої можна вживати в спеку. Головне – робити це в міру, щоб доза спиртного допомогла розслабитися, але не заподіяла страждань на ранок. А від алкоголю, який провокує сильне зневоднення, що особливо небезпечно під час літньої спеки, краще відмовитися.

Читайте також: Ці продукти можуть спровокувати тепловий удар: що категорично не можна їсти в спеку

Які алкогольні напої найменш шкідливі в жарку пору, а від яких краще утриматися – пише РБК-Україна.

Сухе червоне і біле вино

Такий напій в помірній кількості приводить в тонус кровоносні судини. Найкраще розбавити вино простою водою або мінералкою – так і спрагу вгамуєте і розслабитеся.

“Хороше сухе вино в спеку пити можна, але не більше двох келихів і не на голодний шлунок”, – каже лікар-нарколог, пише КП.

Світле легке пиво

Максимальна безпечна доза такого напою – 1 літр (з вмістом до 4% алкоголю) в день (звичайно ж не щодня). У більшій кількості напій погано діє на підшлункову. Крім того, влітку пиво небезпечне тим, що сп’яніння настає не відразу, і людина не може вчасно зупинитися.

Нарколог також не радить пити пиво на пляжі або під відкритим сонцем. Найкраще розслабитися в тіні за обідом, а краще – вечерею.

Охолоджуючі коктейлі

Лікар вважає коктейлі з м’ятою, мате, лаймом (на зразок Мохіто) найменш шкідливими в спеку. Можна дозволити собі не більше двох таких “дрінків”.

А ось цих спиртних напоїв краще уникати в спеку:

Кріплені вина, вермути, лікери – солодкі напої зневоднюють і викликають почуття спраги, а не втамовують його.

Горілка, віскі, текіла – міцні напої на спеці зневоднюють організм, викликають спочатку розширення, а потім спазми судин.

Коньяк – завдяки ферментам, він діє швидше як ліки – сильно розширює судини, викликає посилене потовиділення. На спеці коньяк точно не піде на користь.

Шампанське – воно підступне тим, що газоване. Таким алкоголем можна напитися до непристойності навіть не помітивши.

Коктейлі з великою кількістю інгредієнтів. Якщо в напої змішано більше двох видів алкоголю, то він дає дуже сильне похмілля і сильно “б’є” по нирках і печінці навіть в малій кількості.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com