Лікарка-інфекціоністка спрогнозувала, як “поводитиметься” збудник COVID-19 у майбутньому

6.05.2020, 10:08
71550

Сьогодні триває процес адаптації коронавірусної інфекції COVID-19 та людства. У підсумку вірус ослабне, і надалі він може бути сезонним захворюванням.

Читайте також: МОЗ дозволило випробування українського препарату від коронавірусу

Про це в ефірі ток-шоу “19” на телеканалі ZIK заявила заслужений лікар України, завідувач кафедри інфекційних хвороб Національного медичного університету імені О. О. Богомольця Ольга Голубовська.

“Я думаю, що в будь-якому випадку вірус повинен адаптуватися. Зараз йде процес адаптації збудника і людства. Ось знаходимо, так би мовити, консенсунс нашого існування. Я гадаю, що закінчиться тим, що вірус в підсумку ослабне. Ми всі боїмося, більшість експертів говорить і я схиляюся до тієї думки, що може бути і друга хвиля у нас восени, ось її треба пережити, а далі – як це було з грипом у 2009-2010 роках”, – каже Ольга Голубовська.

З її слів, питання, щодо того, скільки часу в організмі людини будуть циркулювати захисні антитіла до коронавірусу, є відкритим.

“На сьогодні це питання відкрите – ми не знаємо, скільки часу в організмі людини будуть циркулювати ці захисні антитіла. Чи будуть вони циркулювати тривалий час або ж довічно. Більшість експертів зараз схиляється до того, що це буде сезонне захворювання в майбутньому, а отже, імунітет буде нестійким і він буде згасати через деякий проміжок часу”, – зазначила Ольга Голубовська.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com