Лікарка розповіла, з якими продуктами не можна поєднувати шашлик, щоб не зашкодити здоров’ю

22.05.2021, 20:08
97125

Шашлик на природі люблять посмажити багато українців, особливо, коли за вікном тепла погода, а на календарі вихідний. Страва сама по собі є важкою, тому важливо подумати про гарнір, з яким її поєднувати, оскільки деякі продукти категорично не підходять до шашлику.

Читайте також: Вчені довели, що будь-яке вживання алкоголю зменшує об’єм мозку

Про це в Instagram розповіла дієтолог Наталія Макієнко.

З якими продуктами не можна поєднувати шашлик

Дієтолог каже, що червоне м’ясо не можна заїдати хлібом, картоплею, лавашем та іншими продуктами з великим вмістом крохмалю.

У маринад для шашлику не можна додавати майонез, кефір і будь-яку іншу молочну продукцію.

Ідеальні поєднання і маринади для шашлику

Для поліпшення травлення до шашлику найкраще підійдуть овочі і будь-яка зелень.

Рецепт маринаду для білого (червоного) м’яса

Додайте в м’ясо багато цибулі, залийте мінеральною водою з газом або лимоном, сіль і перець. Добре все перемішайте руками з м’ясом, щоб цибуля дала сік, і залиште маринуватися хоча б години за три, а краще – на ніч.

Маринад для шашлику з риби

Візьміть соєвий соус, оливкову олію, трави, спеції, часник (за бажанням). Все перемішайте і промаринуйте протягом 15-30 хвилин максимум до початку готування.

Як замаринувати морепродукти для гриля

На 300-400 г морепродуктів візьміть 30 мл рафінованої оливкової олії, 1 ст. л. суміші спецій з чебрецю, орегано і розмарину, сіль і перець за смаком. Маринувати потрібно не більше 15 хвилин.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com