Лікарняний в Україні дозволили відкривати без візиту до лікаря

9.02.2022, 17:01
111085

В Україні відтепер можна відкрити електронний лікарняний без візиту до медичного закладу. Пацієнт з ознаками грипу, COVID-19 чи інших респіраторних інфекцій може отримати консультацію дистанційно.

Читайте також: Строк дії “ковідної тисячі” продовжать до 9 місяців

Про це повідомляж пресслужба Міністерства охорони і здоров’я.

Відповідний наказ розробили в МОЗ. Таке рішення пов’язане з необхідністю безперервно надавати медичну допомогу та зменшити навантаження на лікарів.

«Ні для кого не секрет, що пандемія позначилась на медичній системі. Якщо порівнювати «допандемійні» часи, то зараз навантаження на усіх лікарів збільшено в рази. Щоб хоча б якось зняти частину навантаження з медиків, ми вирішили зменшити час прийому на відкриття медичного висновку про тимчасову непрацездатність для людей, які мають симптоми, як під час COVID-19», – пояснила деталі рішення заступниця міністра охорони здоров’я Марія Карчевич.Тобто в разі наявності симптомів гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, грипу або гострої респіраторної інфекції пацієнт може зателефонувати до свого лікаря й отримати від нього рекомендації щодо лікування.

Читайте також: “Бустерне” щеплення зробили вже пів мільйона людей, – Кузін

За результатами такої консультації лікар може сформувати медичний висновок про тимчасову непрацездатність (МВТН) на період до 5 днів, який є основою для відкриття електронного лікарняного. Якщо хвороба триватиме довше, пацієнт має звернутися до лікаря на особистий огляд для подовження строку своєї непрацездатності шляхом створення нового МВТН у межах цього випадку.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com